2013 a finomhangolás éve lesz

Szatmáry Kristófot mint megtudtuk, szintén családi szálak is fűzik Baranyához. Az államtitkár a gazdasági folyamatok könnyebb megértése érdekében röviden összefoglalta, hogy milyen korábbi intézkedések vezettek el a jelenleg kialakult helyzethez. Véleménye szerint a globális trendekből fontos lett volna csak az ország számára előnyös elemeket integrálni és az olyan negatív hatású dolgokat, mint a korlátlan devizahitel megfelelően szabályozni. Az előző kormány sajnos nem képviselte megfelelően az ország érdekeit az IMF hitelek felvételének esetében sem – mondta az államtitkár.

Sikeresnek ítélte meg a nagy volumenű reformokat. – Pazarló alrendszerek átalakítására volt szükség, mint az oktatás, egészségügy, önkormányzati rendszer – fogalmazott Szatmáry. A nagy változások után elmondása szerint a következő esztendő a kialakított rendszerek finomhangolásának időszaka lesz. Az oktatással kapcsolatban elmondta, az továbbra is térítésmentes marad a diákok egy részének számára, és úgy gondolja elvárható, hogy azok a fiatalok, akiknek az állam finanszírozza a tanulmányaikat, a megszerzett tudásukat saját hazájukban kamatoztassák végzettségük megszerzését követően.

Tiffán Zsolt sikeresnek értékelte a Baranyában kialakult járások felállását, illetve hangsúlyozta az önkormányzati adósság átvállalásának fontosságát. Emellett szorgalmazta a borászati ágazatban az egyablakos ügyintézési rendszer mihamarabbi bevezetését, hogy levehessék az adminisztratív terheket a borászattal foglalkozók válláról. Elmondta továbbá, hogy a még kifutóban lévő pályázati programok prioritásai az előző kormány döntései szerint alakultak, viszont a következő programok esetében már a jelenlegi kormánypárt fog nagyobb befolyással rendelkezni, így várhatóan a mezőgazdaságból élők számára több lehetőség nyílik majd támogatások lehívására a jövőben.



SH


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu