"Problémák nincsenek, csak feladatok"

– A Jobbik frakciója részt sem vett az elnökválasztó közgyűlésen, a szocialisták pedig hibának nevezték, hogy a közgyűlés „utcáról érkezett” politikust választott meg, és az alelnököt, Pohl Mariettát jelölték a posztra.

– Az ellenzéknek szíve joga a bírálat, politikai szerepükből adódóan sem szoktak egyetérteni a többséggel, ehhez már az Országgyűlésben is hozzászoktam. Egyébként az, hogy Pohl Mariettát jelölték, az munkájának az elismerése.

A mostantól főállású alelnök asszony eddig is hatalmas lendülettel végezte a munkáját. Természetesen a jövőben is számítok rá, hiszen országgyűlési képviselőként, a borászati albizottság elnökeként Budapesten is kell tartózkodnom.

– A megyei önkormányzatok teljes egészében átalakulnak. Mi lesz az új feladatuk?

– Eddig az intézmények fenntartása volt a dolguk, ezek a feladatok teljes egészében az államhoz kerültek. A megyéknek a területfejlesztés és a területrendezés lesz a fő feladatuk, tulajdonképpen átveszik a régiós tanács eddig betöltött szerepét. A közeljövőben pedig létrehozásra kerül a megyei, valamint a regionális területfejlesztési konzultációs fórum.

– Szűzbeszédében kiemelte, új korszak kezdődik az önkormányzat életében.

– Így van. A következő időszakot a nyitottság és a kemény munka jellemzi majd. Olyan önkormányzatot szeretnék felépíteni, amelyről minden baranyai településvezető, minden baranyai ember tudja, hogy ez a testület, ez az intézmény érte dolgozik. Segítő kezet nyújtunk mindazoknak, akiknek erre szükségük van, partnerei leszünk mindenkinek, aki tud és akar is tenni a megyéért.

Baranya az ország egyik legszerencsésebb, legszebb megyéje, a baranyaiak pedig az ország legszerencsésebb emberei lehetnek a jövőben. Ehhez ki kell használni a megye gazdag történelmi múltjából, borászatából, fürdőkultúrájából és egyebek mellett kulturális és természeti értékeiből származó adottságait.

– Önt hallgatva Baranya lehet a megyék kis tigrise.

– Annyiféle állathoz hasonlítgatták már az országot és egyes tájegységeket, hogy ettől én tartózkodnék. Az a célom, hogy Baranyát a lakóinak és adottságainak köszönhetően az ország egyik ékköveként tartsák számon, továbbá az is, hogy belföldön és külföldön egyaránt népszerűsítsük a megye értékeit, lehetőségeit. Fontos, hogy erősítsük a Péccsel való kapcsolatot, meggyőződésem, hogy Pécs és Baranya csak együtt lehet sikeres. Ki kell mondani, mi nem vesztesei, hanem nyertesei akarunk lenni ennek az időszaknak. Nem túlélni, hanem boldogulni és élni akarunk. Arra neveltek: problémák nincsenek, csak feladatok, azokat pedig meg fogjuk oldani. Hangsúlyosan foglalkozni kívánunk az Ormánsággal is, megtisztelő, de embert próbáló feladat az ott élők sorsát jobbra fordítani, hitüket visszaadni.

A borászat a hivatása

Tiffán Zsolt 44 éves, születése óta Villányban él. Végzettségét tekintve testnevelés szakos tanító, de – amint életrajzában írja – nyolc év pedagógiai munka után a szőlészetet és a borászatot tekinti rajongott hivatásának. Családi alapon működő pincészetükben dolgozik. 1998-ban lépett be a Fideszbe, 2002-ben választókerületi kampányfőnökként, 2004-től pedig megyei elnökként tevékenykedett. Az egyéni parlamenti mandátumát a 2010-es országgyűlési választásokon szerezte meg az első fordulóban, Baranya 6-os számú választókerületében. Nős, három gyermek édesapja.


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu