Tiffán Zsolt: egységes koncepciót Baranya területfejlesztésében


Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés pénteken Pécsett megválasztott új elnöke egységes koncepció alapján képzeli el a megye területfejlesztését. A közgyűlésben tartott első elnöki beszédét itt tekintheti meg.

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Tiffan_Zsolt_egyseges_koncepciot_Baranya_teruletfejleszteseben/90793

Az országgyűlési képviselőként is dolgozó fideszes politikus az elnökké választását követően azt mondta, a közeljövőben létre kell hozni azt a területfejlesztési fórumot, amelyben Baranya nemcsak nagyobb, hanem kisebb városai, települései is képviseltethetik magukat.
Tiffán Zsolt emlékeztetett rá, hogy januártól a megyei önkormányzatoknak az intézményfenntartás helyett a területfejlesztés és a területrendezés vált a legfontosabb feladatává. Megjegyezte, hogy Baranyában az ezzel kapcsolatos munka megkezdése az elnökválasztás miatt néhány hetet késik, de igyekeznek behozni a lemaradást.
Elmondta, hogy megalakul a megyei területfejlesztési tanács, amelybe a megyei jogú város és a megyei közgyűlés delegál tagokat. Átveszik a regionális területfejlesztési tanács szerepkörét, feladatait, és felülvizsgálják a területfejlesztéssel kapcsolatos hatályos szerződéseket.
Tiffán Zsolt szólt a dél-baranyai Ormánság felemelkedését célzó Ős-Dráva-programról. A projekt a fenntartható vidékfejlesztés mintegy 40 települést érintő hazai mintaprogramja. Ennek keretében 25 milliárd forintból, főként pályázati forrásból egy úgynevezett vízkormányzási rendszer kialakításával szeretnék a 150 évvel ezelőtt szabályozott Dráva környezetét az eredeti állapotába visszaállítani.
A Dráva-meder által határolt Ős-Dráva térségében revitalizálják a holtágakat, tavakat, vizes élőhelyeket, amelyek közelében az ökoturizmus, a horgászat, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar fellendülését várják.
Órömének adott hangot, hogy a kivitelezés tavaly decemberben megkezdődhetett, és reményét fejezte ki, hogy a munkának egy évtizeden belül "csodálatos eredményei" lesznek.

MTI/PNL


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu