"Úgy tűnik, mintha az egész világ magyarul beszélne"

Arra a műsorvezetői felvetésre, miszerint Magyarországra az elmúlt húsz évben nem zúdult ekkora politikai sajtóössztűz, Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, úgy tűnik, mintha az egész világ magyarul beszélne, de legalábbis értene magyarul, hiszen olvassák a magyarországi híreket, a törvények sorait, és értelmezik őket.

A kritikus hangvételű külföldi cikkekkel kapcsolatban megjegyezte, valószínűleg célzott támadásokról van szó, ebben - mint mondta - sok minden közrejátszhat. Kifejtette, például sokakat zavar, hogy Magyarországon kétharmados kormánypárti többség van, a háborgók nem értik, honnan veszi Magyarország a bátorságot, hogy gazdaságpolitikai elképzelései legyenek, „miközben mások egyértelműen bólogatnak, behódolnak”. Az előző gondolattal kapcsolatban úgy folytatta, a kritikusokat az is zavarja, hogy „itt még mernek gondolkodni az emberek, a kormány önálló utat keres, és nem mindig úgy cselekszik, ahogy elvárják tőle”.


Pelczné kitért rá, a politikai szünetet kihasználva itthon most azok cenzorálnak, akik korábban cenzúráztak. Példaként Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselőt említette, aki annak idején az MSZMP sajtócenzora volt, most pedig védi a sajtószabadságot. Borzasztó érdekes dolgok ezek – kommentálta a jelenséget Pelczné Gáll Ildikó. Megjegyezte, ha nem volna annyi idős, amennyi, lehet hogy el is hinné hogy ezek az emberek őszintén féltik Magyarországot, csak - mint fogalmazott - azt nem tudja mitől. Maguktól? – tette fel a kérdést a fideszes EP-képviselő.

Pelczné Gáll Ildikó azon aggályaink adott hangot, miszerint a mostani helyzet alkalmas arra, hogy az emberek félreértelmezzenek dolgokat, az itthoni ellenzék pedig felelőtlenül viselkedik, mikor félelmet kelt és kételyeket ébreszt az emberekben.

A politikus rámutatott, „borzasztó”, amit a 2006-os őszi események idején tett a rendőrség és az akkori kormány, ennek ellenére a történtek mégsem jutottak el az ingerküszöbig. A politikus felhívta a figyelmet, akkor senki sem féltette a demokráciát, most viszont egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező kormánnyal szemben pontosan ez történik.

Mindig lesz olyan, ami miatt Magyarország célkeresztbe kerülhet, ha nem áll be a sorba és „nem hajtja meg mélyen a fejét” és mindig lesz olyan befektető, aki „szeretne nyerészkedni a magyar forinton” – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó.
(fidesz.hu)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu